Dubbelstaafmat hekwerk

Stel zelf gemakkelijk en snel uw hekwerk samen. Samenstellen, bestellen, plaatsen!

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Dubbelstaafmat hekwerk compleet pakket
  Stel in 2 min. jouw complete hekwerk samen
  Incl. alle bevestigingsmaterialen
  Vanaf 36,95 incl. BTW
 2. Dubbelstaafmat Premium gecoat
  Standaard 251 cm breed
  Draaddikte: 8/6/8 mm
  3 kleuren: zwart, groen & antraciet
  Vanaf 51,99 incl. BTW
 3. Dubbelstaafmat Premium verzinkt
  Standaard 251 cm breed
  Verschillende hoogtes
  Draaddikte 8/6/8 mm
  Vanaf 53,95 incl. BTW

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dubbelstaafmat hekwerk

Dubbelstaafmat hekwerken van Resifence

Met een dubbelstaafmat hekwerk van Resifence krijgt elke tuin een passende look. Ons hekwerk is van hoogwaardige kwaliteit, onderhoudsvrij en verkrijgbaar in veel verschillende hoogtes. Naast de hoogte van de dubbelstaafmatten kun je ook kiezen uit verzinkte panelen of gecoate panelen in de kleuren groen, zwart of antraciet. Zo is er altijd wel een dubbelstaafmat hekwerk die aansluit bij je tuin. Bij ons heeft u altijd de juiste prijs kwaliteitverhouding.

Het dubbelstaaf hekwerk is los te bestellen, maar het is ook mogelijk om met onze configurator een compleet dubbelstaafmat hekwerk samen te stellen. Heb je hulp nodig bij het samenstellen van een dubbelstaafmat hekwerk? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

Wat is een dubbelstaafmat hekwerk?

De naam dubbelstaafmat hekwerk (DSM hekwerk) beschrijft de constructie van het type hekwerk. Het wordt "dubbel" genoemd omdat twee horizontale staven de verticale staven vastklemmen. Door het vastklemmen aan beide kanten ontstaat een uiterst sterk hekwerk. Bovendien zijn dubbelstaafmatten bestand tegen weersinvloeden waardoor het roest voorkomt. Het dubbelstaafmatten hekwerk combineert de vele voordelen van zowel het spijlenhekwerk als het gaashekwerk. De verticale draden zitten dicht genoeg op elkaar gelast, zodat je er niet met je voet op kan staan om te klimmen. Perfect tegen ongenode gasten.

Waar bestaat een dubbelstaafmat hekwerk uit?

Een dubbelstaafmat hekwerk bestaat uit panelen, palen en bevestigingsbeugels. De panelen hebben standaard afmetingen en kunnen worden besteld in combinatie met bijbehorende palen. Op de palen kunt u een zwarte paaldop toepassen en de panelen worden aan de palen bevestigd met bevestigingsbeugels.

Hoe wordt een dubbelstaafmat hekwerk bevestigd?

Een dubbelstaafmat hekwerk wordt aan de muur of aan palen bevestigd met behulp van tussenbeugels, muurbeugels, eindbeugels en/of hoekbeugels. De panelen worden vastgeschroefd aan de tussenbeugels die je op de juiste plekken aan de paal of muur bevestigt.

Ter versteviging kun je er nog voor kiezen om de tussenbeugel vast te zetten met een zelftapper (zelf borende parker). Uiteraard is het ook mogelijk om je dubbelstaafmat hekwerk aan de muur te bevestigen, dit doe je met behulp van muurbeugels.

Hoe hoog moet een dubbelstaafmat hekwerk zijn?

Een belangrijk aspect bij het kiezen van een hekwerk is de hoogte ervan. Het is belangrijk om te bepalen welke functie het hekwerk in jouw tuin moet vervullen. Wil je een hekwerk alleen voor de sier of wil je ook echt iets afschermen? Als je echt iets wilt afschermen, is het aan te raden om voor een hogere variant van het dubbelstaafmat hekwerk te kiezen. Een hoogte van 1,80 meter is ideaal voor tuinen met veel privacy.

Je kunt een keuze maken uit de volgende beschikbare hoogtes:

 • 808 mm stekloos

 • 1008 mm stekloos

 • 1208 mm stekloos

 • 1408 mm stekloos

 • 1630 mm

 • 1830 mm

 • 2030 mm

 • 2430 mm

Stekloos betekent dat zowel de bovenkant als de onderkant vlak en glad zijn afgewerkt. Er steken geen staven uit. Wanneer u wel graag de staven (puntjes) aan de bovenkant en de onderkant van uw dubbelstaafmat hekwerk wenst, dan kiest u voor de overige beschikbare hoogtes.

Waar kun je een dubbelstaafmat hekwerk voor gebruiken?

Door de stevigheid van het dubbelstaafmat hekwerk worden ze vaak gebruikt voor sportvelden, speeltuinen, tuinen, parken, schuttingen, poorten, erfen, bedrijfsterreinen en openbare ruimtes. Het dubbelstaafmat hekwerk van Resifence is gemaakt van hoogwaardig materiaal waardoor je er jarenlang plezier van zult hebben. Naast de praktische toepassingen kunnen onze hekwerken ook worden gebruikt als sierhekwerk. Denk bijvoorbeeld aan een dubbelstaafmat hekwerk voor om je bedrijfspand of je woning.

Verschillende type dubbelstaafmat hekwerken

Ons dubbelstaafmat hekwerk is verkrijgbaar in twee verschillende soorten dubbelstaafmatten, namelijk een premium dubbelstaafmat variant en een budget dubbelstaafmat variant. Het verschil in beide type hekwerken is de dikte van de dubbelstaafmat. Zo hebben we een 6/5/6 en 8/6/8 variant. De budget versie heeft een smallere diameter ten opzichte van de premium versie (de horizontale metalen staaf is 6 mm en de verticale metalen staaf is 5 mm). Welk type dubbelstaafmat je ook kiest, bij ons zijn ze van de beste kwaliteit.

Naast de budget en premium versie kun je ook kiezen uit drie verschillende standaardkleuren dubbelstaafmat hekwerk. In ons assortiment vind je de kleuren: groen, zwart en antraciet. Zo is er altijd een type hekwerk met een gewenste kleur dat bij je past.

Compleet dubbelstaafmat hekwerk

Het populaire dubbelstaafmat hekwerk bieden we ook aan als compleet pakket, zodat je geen losse onderdelen uit hoeft te zoeken. Naast de panelen vind je in het pakket ook alle benodigde onderdelen voor het plaatsen van het dubbelstaafmat hekwerk. Met de bijbehorende palen staat je hekwerk in een mum van tijd op zijn plek. Zo heb je alles wat je nodig hebt om zelf een dubbelstaafmat hekwerk te plaatsen en wordt je dubbelstaafmat hekwerk compleet geleverd.

Premium dubbelstaafmat hekwerk

Het premium dubbelstaafmat hekwerk in gecoate uitvoering is elegant, maar toch stevig en daardoor voor vele doeleinden geschikt. Ons premium hekwerk is van de allerhoogste kwaliteit waar jarenlang op vertrouwd kan worden. De premium dubbelstaafmat is verkrijgbaar in de maat 8/6/8 mm, wat inhoudt dat de horizontale metalen staven een diameter van 8 mm hebben en de verticale staaf een diameter van 6 mm. Al ons dubbeldraads hekwerk is 251 cm breed.

Dubbelstaafmat hekwerk eenvoudig (budget)

De budget dubbelstaafmat hekwerk variant in gecoate uitvoering is eenvoudig, maar heeft een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Hiermee kun je met een beperkt budget de tuin toch een moderne uitstraling geven en van een goed hekwerk voorzien! De dubbelstaafmat is verkrijgbaar in de maat 6/5/6 mm, wat inhoudt dat de horizontale staven een diameter van 6 mm hebben en de verticale een diameter van 5 mm heeft.

Verzinkt dubbelstaafmat hekwerk

Deze dubbelstaafmat variant lijkt op de premium variant. Ook hier is de maat 8/6/8 mm dus even stevig. Het verschil is dat deze variant thermisch verzinkt is en niet gecoat. Door het thermisch verzinken ontstaat er een beschermende laag wat corrosie voorkomt. Een verzinkt dubbelstaaf hekwerk is duurder in aanschaf. Daartegenover staat wel dat het hekwerk beter beschermt, is tegen weersinvloeden.

Kenmerken van een dubbelstaafmat hekwerk

Voor de premium en de budget variant dubbelstaaf hekwerken gelden de volgende kenmerken:

 • Verkrijgbaar in de kleuren groen, zwart of antraciet;

 • Een paneel is 251 cm breed;

  • De maaswijdte is 50 x 200 mm;

  • Verkrijgbaar in de hoogtes 808, 1008, 1208, 1408, 1630, 1830, 2030 en 2430 mm;

 • De premium/verzinkt variant heeft twee horizontale draden van 8 mm vormen samen met één verticale draad van 6 mm een robuust geheel;

 • De budget variant heeft twee horizontale draden van 6 mm vormen samen met één verticale draad van 5 mm een robuust geheel;

Een dubbelstaafmat hekwerk is zeer geschikt om te gebruiken als tuinomheiningen met een strakke look. In de praktijk zien we vaak dat men ervoor kiest om klimplanten tegen het hekwerk aan te laten groeien, zodat je het dubbelstaafmat hekwerk kunt gebruiken als schutting. Zo wordt de tuin afgeschermd tegen ‘’pottenkijkers’’.

Dubbelstaafmat hekwerk toebehoren

Naast het hekwerk heb je natuurlijk ook verschillende toebehoren nodig om het hekwerk te kunnen plaatsen. Denk hierbij aan palen, benodigde bevestigingsmaterialen en bijvoorbeeld een dubbelstaafmat poort. Wanneer je liever een compleet hekwerk geleverd krijgt, kun je dit gemakkelijk samenstellen via onze configurator. Je geeft in onze configurator je persoonlijke wensen aan, je kiest de dikte van je dubbelstaafmat en je hebt keuze uit verschillende hoogtes. Ook kun je jouw hekwerk een mooie finishing touch geven met bijvoorbeeld een vlechtband voor extra privacy.

Dubbelstaafmat hekwerk plaatsen

Het monteren en plaatsen van een dubbelstaafmat hekwerk kun je helemaal zelf. In onze webshop vind je alle benodigdheden die je nodig hebt om het hekwerk te plaatsen. Je hebt wel een aantal gereedschappen nodig voor het monteren en plaatsen van het hekwerk. Denk bijvoorbeeld aan een meetlint, grondboor en een waterpas.

Een dubbelstaafmat hekwerk plaats je eenvoudig met metalen palen van circa 6 cm of rechthoekige staanders van 6 x 4 cm.

In onze handleiding vind je een eenvoudig stappenplan over hoe je een dubbelstaafmat hekwerk moet monteren en plaatsen. Heb je na het lezen van het stappenplan nog vragen over de montage? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Uit ruime voorraad geleverd

De dubbelstaafmatten, de ronde palen en al het bijbehorende bevestigingsmateriaal is over het algemeen ruim op voorraad, zodat je het snel kunt laten bezorgen. Je hekwerk wordt vaak binnen enkele dagen geleverd.

Dubbelstaafmatten hekwerk prijzen

De prijzen voor een dubbelstaafmat hekwerk verschillen per materiaal, maar ook per lengte en breedte. Zoals je hierboven kunt zien heeft de premium variant een andere uitvoering dan de budget variant. De budget variant is over het algemeen goedkoper in aanschaf. We bieden altijd de beste prijs kwaliteit verhouding.

Wanneer je alle materialen nodig hebt om een complete tuinomheining te plaatsen, kun je ervoor kiezen om alles via onze webshop aan te schaffen. We maken dan gebruik van scherpe inkoopvolumes, zodat we onze materialen tegen een scherpe prijs aan kunnen bieden. We hebben wel regelmatig aanbiedingen en dubbelstaafmatten hekwerk acties waarmee je nog meer geld kunt besparen op je tuinomheining!

Zelf een dubbelstaafmat hekwerk samenstellen

Een compleet dubbelstaafmat hekwerk samenstellen? Via onze configurator stel je binnen no-time een hekwerk samen. Kies het aantal meters en het aantal hoeken. Bij deze complete pakketten helpen we je met het berekenen van al de benodigde materialen. Vul in onze handige configurator je wensen in. Op basis van deze gegevens maken we een calculatie en plaatsen we de benodigde producten voor jouw hekwerk direct in je winkelwagen.

Dubbelstaafmat poorten

Wanneer je een tuinomheining plaatst, wil je natuurlijk ook een manier hebben om de tuin in- en uit te kunnen. Hiervoor kun je een dubbelstaafmat poort aanschaffen. We hebben 2 verschillende soorten dubbelstaafmat poorten in ons assortiment. Denk hierbij aan een enkele poort of een dubbele poort die je kunt gebruiken bij een auto oprit. Deze dubbelstaafmat poorten kun je gemakkelijk bestellen via onze webshop.

Op zoek naar advies en direct een offerte aanvragen?

Neem gerust contact met ons op. Een offerte opvragen kan heel eenvoudig via ons online-offerte formulier. We helpen je graag met het berekenen van de benodigde materialen op basis van een aantal factoren, zoals de afmetingen van je tuin. Je krijgt van ons altijd de beste prijs kwaliteitverhouding. Je kunt ook telefonisch contact met ons opnemen. Onze experts geven je graag deskundig advies op maat en beantwoorden al je vragen.

Klik hier om een offerte aan te vragen.