Verschillende soorten gaas voor in je tuin

Gaas is een ideaal materiaal om op een voordelige manier een afrastering te creëren. Een gaashekwerk kent dan ook vele toepassingen. De mogelijkheden die gaas kan bieden voor in de tuin zijn nagenoeg eindeloos.

Gebruik het als erf afscheiding, om een omheining te maken voor jouw huisdier of om het bloemenperkje te beschermen. Ieder gaas heeft natuurlijk zijn eigen kenmerken en is voor een bepaalde toepassing het meest geschikt. In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende soorten gaas voor in je tuin!

 

Tuingaas

Tuingaas is een van de goedkoopste en gemakkelijkste oplossingen om een stuk af te zetten. Het is namelijk eenvoudig zelf te plaatsen en je hebt maar weinig materialen nodig. Met het gaas en een paal kom je al een heel eind. Het wordt dan ook vaak gebruikt om grote stukken (wei)land af te zetten.

Tuingaas is echter voor meer toepassingen geschikt. Bescherm er bijvoorbeeld je moestuin of bloemenperk mee. De groene variant is hiervoor erg populair, want wanneer je deze plaatst valt deze eigenlijk bijna niet op tussen de bloemen en planten.

Dit soort gaas is in verschillende varianten te verkrijgen: er zit verschil in draaddikte (2,1 of 2,5 mm), de maaswijdte (100 x 50 mm of 100 x 75 mm) en de hoogte uiteraard (vanaf 600 mm tot 1800 mm).

 

Harmonicagaas

Harmonicagaas is het meest geschikte en meest gebruikte gaashekwerk om daadwerkelijke als erfafscheiding te gebruiken. Dit gaas is namelijk erg stevig, veerkrachtig én geeft een mooie uitstraling aan jouw tuin.

Ook de toepassingen van harmonicagaas zijn veelzijdig: creëer er een omheining mee voor jouw tuin, zet een deel af voor jouw huisdieren of laat er klimplanten tegenaan groeien. Klimplanten zijn een prima oplossing om extra privacy in de tuin te creëren!

Ook het harmonicagaas is in verschillende varianten te verkrijgen. De maaswijdte is altijd 50 x 50 mm, maar je kunt kiezen uit kleur (groen of zwart) en hoogte (1 m tot 2 m).

 

Gaas voor dieren

Er zijn verschillende soorten gaas verkrijgbaar die zeer geschikt zijn voor een bepaald soort dieren. Neem bijvoorbeeld schapengaas of kippengaas, de naam geeft al aan waarvoor het gebruikt kan worden.

Naast schapengaas en kippengaas is er bijvoorbeeld ook volièregaas, dassengaas of zelfs muizengaas. Het verschil tussen al deze soorten gaas is met name de draaddikte en de maaswijdte (de ruimte tussen de draden). Bij het schapengaas is de maaswijdte natuurlijk groter zijn dan bij kippengaas of een muizengaas.

 

De soorten gaas van Resifence.nl

Resifence.nl heeft een ruim aanbod aan gaas voor in de tuin. Ben je benieuwd welke? Bekijk dan hier ons aanbod.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste gaas? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of stel je vraag via de chat. We helpen je graag verder!