Hekwerk kopen: 5 meest gemaakte fouten

Je wilt een nieuw hekwerk kopen voor op je erf of in je tuin. Maar waar begin je? Er zijn vele soorten hekwerken voor verschillende doeleinden; wat de functionaliteit van jouw hekwerk ook mag zijn, met dit artikel zorgen wij er in ieder geval voor dat je de meest gemaakte fouten niet maakt!

Niet goed nagedacht over de functie van het hekwerk

Als je op zoek gaat naar een nieuw hekwerk merk je al snel dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Daarom is het belangrijk om vooraf goed na te denken welke functie het hekwerk krijgt en aan welke wensen het moet voldoen. Wil je bijvoorbeeld extra privacy creëren, dan is een dicht hekwerk een betere optie dan een hekwerk met veel doorkijk.

Ieder hekwerk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het ene hekwerk voldoet wellicht beter aan jouw wensen dan de ander. Een dubbelstaafmat hekwerk is bijvoorbeeld uitermate geschikt om jouw tuin veilig te omheinen en geeft een strakke look. Harmonicagaas is heel geschikt wanneer je dieren los in de tuin rond wil laten lopen. En overige gaashekwerken zijn geschikter om bijvoorbeeld de vijver af te zetten, de moestuin te beschermen of een klein stuk af te rasteren.

Door er van te voren even goed bij stil te staan, weet je zeker dat je een goede keuze maakt.

Niet goed gemeten

Een beetje cliché, maar in dit geval zeker waar: een goede voorbereiding is het halve werk. Als je weet welk hekwerk je wilt, is het vervolgens van belang dat je gaat meten hoe groot jouw tuin is en hoeveel hekwerk je nodig hebt. Denk hierbij aan het totaal aantal meters en aantal hoeken. Wanneer je dit niet goed doet, kan het zijn dat je niet uitkomt met je hekwerk en dat zou zonde zijn.

De handleiding niet gelezen

Het hekwerk is besteld; nu ben je (hopelijk) mega enthousiast om de handen uit de mouwen te steken en het hekwerk zelf te plaatsen. Een heel goed idee! En ook zeker goed te doen, maar we raden wel aan om goed voorbereid aan de slag te gaan. Begin dus niet zo maar met het plaatsen en lees vooraf zorgvuldig de handleiding door. Dan weet je (bijna) zeker dat jouw hekwerk na een hevige storm nog steeds overeind staat.

Het hek niet op je eigen erf geplaatst

Een fout die je zeker niet wilt maken is het hekwerk op het verkeerde erf plaatsen. Zoek voor het plaatsen dus even goed uit waar de grens ligt van jouw tuin en die van de buren. Dit kun je zien op de kadastrale kaart.  

Bespreek even met je buren wat de plannen zijn (het liefst voordat je het hekwerk koopt) en maak duidelijke afspraken. Wellicht kunnen jullie samen het hekwerk aanschaffen en de kosten delen!

Prijzen niet vergeleken

Als je gaat kijken naar een nieuw hekwerk, is het altijd handig om de prijzen te vergelijken. Er zijn namelijk veel verschillende aanbieders en je wilt geen dief zijn van je eigen portemonnee. Vergelijk daarom altijd de prijzen van verschillende aanbieders voordat je gaat kopen.

Ga jij binnenkort een dubbelstaafmat hekwerk, harmonicagaas of een ander gaashekwerk kopen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met deze 5 gemaakte fouten. Door deze fouten te voorkomen, weet je zeker dat je je hekwerk of harmonicagaas goed gaat plaatsen en dat je er lang plezier van gaat hebben.

 

Ben je na het lezen van dit blog geïnspireerd geraakt en benieuwd naar de mogelijkheden? Je kunt altijd contact met ons opnemen voor advies of een persoonlijke offerte. Dit mag via [email protected] of stel je vraag via de chat. We helpen je graag verder!