Gaas tegen vogels onder zonnepanelen

Vogels die zich nestelen onder de zonnepanelen op het dak is een groeiend probleem bij zonnepanelen eigenaren. Naast de overlast die broedende vogels met zich meebrengen, is het niet goed voor de zonnepanelen aangezien de vogels schade aan de bedrading kunnen veroorzaken. Bovendien levert een ondergepoept zonnepaneel minder energieopbrengst op. We weten allemaal dat elke watt telt tegenwoordig. Gelukkig is er een effectieve oplossing om je zonnepanelen te beschermen tegen vogels. In dit artikel leggen we uit uit hoe. 

Nestelende vogels

Zonnepanelen komen nooit helemaal tegen het dak aan te liggen. De ruimte die ontstaat tussen het dak en de zonnepanelen is een ideale nestplaats voor diverse vogels zoals kraaien, mussen en duiven. Maar waarom willen vogels zich onder zonnepanelen nestelen? Dit komt omdat het een ideale schuilplaats is voor vogels. Daarnaast genieten ze in de koude winters van de warmte van de panelen, terwijl ze zich in de zomer kunnen beschermen tegen de warmte van de achterliggende zon. Daarnaast blijken zonnepanelen een ideale bescherming te zijn tegen roofdieren zonder al te ver van voedselbronnen af ​​te zitten. En de verhoogde ligging van de zonnepanelen maakt het een ideaal landings- en startpunt om van te vliegen.

Waarom je jouw zonnepanelen moet beschermen tegen vogels

Het is al benoemd, vogels onder je zonnepanelen kunnen voor problemen zorgen. Maar wat kan er dan gebeuren en waarom moet je jouw zonnepanelen beschermen? Als een vogel bijvoorbeeld op je zonnepanelen gaat zitten, kan hij het zonlicht belemmeren en voorkomen dat het paneel goed werkt. Bovendien kan het gewicht van de vogel het paneel beschadigen of zelfs doen breken. Daarnaast kunnen hun uitwerpselen een corrosief residu achterlaten dat de prestaties van het paneel na verloop van tijd kan aantasten. Het is ook mogelijk dat als de vogels zich hebben genesteld onder de zonnepanelen, dat draden beschadigd raken wat vervolgens kan leiden tot kortsluiting. Het is dus belangrijk om zowel de zonnepanelen als de omgeving om de zonnepanelen heen te beschermen.

Hoe kan je jouw zonnepanelen beschermen tegen vogels

Er zijn een paar dingen die je kan doen om jouw zonnepanelen te beschermen tegen vogels. Een daarvan is het aanbrengen van vogelpinnen op het paneel frame. Deze spikes schrikken vogels af om te landen, zonder ze te schaden. Je kan ook proberen een stuk draad aan de bovenkant van het paneel te bevestigen. De draad creëert een onstabiel oppervlak waar vogels niet op willen landen. Tenslotte kan je er voor kiezen om gaas te plaatsen op en rond de zonnepanelen. Kies bijvoorbeeld voor het plaatsen van volieregaas. Maar wat zijn dan de voordelen van het gebruik van gaas ten opzichte van andere mogelijkheden?

Gaas als barrière voor de vogels

Het installeren van gaas om jouw zonnepanelen te beschermen tegen vogels is een geweldige manier om je zonnepanelen te beschermen. Het is namelijk een eenvoudige en effectieve manier om vogels weg te houden van jouw zonnepanelen. Het gaas creëert een barrière waar de vogels niet doorheen kunnen en is bovendien onzichtbaar vanuit de meeste hoeken. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken dat het gaas afbreuk doet aan het uiterlijk van jouw huis. Het installeren van gaas is een snelle en eenvoudige manier om jouw investering in zonne-energie te beschermen.

Goed voorbereid aan de slag gaan

Het beschermen van je zonnepanelen is uiterst belangrijk, maar wanneer je dit goed moet doen moet je wel goed voorbereid zijn. Zorg dat je alle benodigdheden in huis hebt en dat je een goed plan hebt opgesteld voordat je aan de slag gaat. Alleen op deze manier bescherm je jouw zonnepanelen optimaal en haal je het hoogste rendement eruit.

Weet je niet zeker weer hoe je aan de slag moet of welk gaashekwerk je moet gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected]! Wij staan klaar om je te helpen zodat jij je zonnepanelen goed kan beschermen tegen vogels.