De vele voordelen van een hekwerk

Hekwerken zijn er in verschillende soorten en maten en bieden een verscheidenheid aan opties. Daarnaast heeft een hekwerk een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere omheiningen van een tuin. Welke voordelen heeft een hekwerk precies? 

Minder onderhoud bij een hekwerk

Het grootste voordeel van een hekwerk ten opzichte van een andere soort omheining, is dat deze minder onderhoud nodig heeft. Na installatie kun je deze laten staan zonder dat je er veel naar om hoeft te kijken. Een hekwerk is namelijk gemaakt van sterk staal, dat zo is behandeld dat het een zeer lange levensduur heeft. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een mooie omheining maar niet zo fan bent van het onderhouden ervan.

Een hekwerk en privacy

Veel mensen denken dat een hekwerk niet genoeg privacy biedt omdat het open is en je er gemakkelijk doorheen kijkt. Dit probleem is eenvoudig op te lossen met een winddoek/privacybanden en klimplanten. Zodoende kijkt men niet door het hekwerk heen en geef je jouw tuin direct een sfeervolle uitstraling. Het toevoegen van extra groen aan de tuin is overigens altijd een goed plan. Zeker met het wisselende weer in Nederland.

Aan te passen naar de stijl van je tuin

Hierboven las je dat een hekwerk zo aan te passen is dat het de privacy biedt waar je naar op zoek bent en dat het past in de stijl van je tuin. Hekwerken schikken zich dan ook fantastisch voor decoratie, zet bijvoorbeeld een mooie klimop plant tegen het hek of hang er hangende potten aan. Zeker bij een dubbelstaafmat hekwerk is dit eenvoudig te realiseren.

Een hekwerk zelf plaatsen

Hekwerken hebben niet alleen voordelen zodra ze geplaatst zijn, maar ze brengen ook voordelen met zich mee bij het plaatsen. Een hekwerk hoef je namelijk niet te laten plaatsen want je kunt het eenvoudig zelf. Het is dan wel belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de fundering. Wanneer je een goed plan maakt en de tijd neemt, kan je het hekwerk zelf plaatsen en zorg je ervoor dat je niet alleen geld bespaart aan het onderhoud maar ook aan de plaatsing.

Een dubbelstaafmat hekwerk is de slimste keuze

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er meerdere voordelen wanneer je ervoor kiest om een hekwerk te plaatsen in je tuin, zeker wanneer je kiest voor een dubbelstaafmat hekwerk. Hekwerken zijn dan ook niet voor niets populairder dan ooit. De lange levensduur is uiteindelijk voor veel mensen de reden om de keuze te maken voor een hekwerk. Een hekwerk gaat namelijk al snel twee tot drie keer langer mee dan een houten schutting. En dat ook nog eens met geen tot weinig onderhoud. Kiezen voor een dubbelstaafmat hekwerk is dus een van de slimste keuzes voor het maken van een mooie en sterke omheining.

Zorg voor een goed plan

Er zitten dus meerdere voordelen aan het plaatsen van een hekwerk in je tuin, maar voordat je een keuze maakt is het goed dat je alle factoren overweegt en een goed plan maakt. Alleen op deze manier vind je een hekwerk waar je echt blij van wordt.

Weet je niet zeker of je voor een dubbelstaafmat hekwerk of een gaashekwerk moet kiezen en wil je graag advies of meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected]!